Loading Sündmused

Koolitus “Kuidas õpetada argumenteerimismeetodi abil meediapädevust?”

23 oktoober 00:00 - 14 detsember 23:59

Kutsume õpetajaid ja noorsootöötajaid osalema koolitusel Kuidas õpetada argumenteerimismeetodi abil meediapädevust?!

Eesti Väitlusselts viib 2024. aasta sügisel läbi kahepäevased koolitused teemast huvitatud õpetajatele, kes tegelevad meediapädevuse teemadega ainetundides, ning noorsootöötajatele.

Koolituse kesksed teemad on meediapädevus ja kriitiline infotarbimine. Elame tänapäeval info ülekülluses, milles orienteerumine on proovikivi ka kogenud meediatarbijatele. Seda olulisem on ainetundide üleselt toetada noore infotarbimise oskuseid.

Tutvustame läbi argumenteerimismeetodi eri viise, kuidas meediaoskusi arendada. Koolitus põhineb 2022. aasta ajakohastatud õppekaval ja selles sätestatud õpiväljunditel. Koolitusel käsitletakse meediapädevusega seonduvaid teoreetilisi teemasid ning proovitakse läbi harjutusi ja meetodeid, mida osalevad õpetajad ka oma ainetundides rakendada saavad.

 

Koolituse läbinud õpetaja või noorsootöötaja:

  • oskab kasutada argumenteerimist meetodina oma ainetundides, et arendada noorte kriitilise mõtlemise ja infoanalüüsi oskuseid
  • saab kaasaegseid teadmisi meediapädevuse valdkonnast (faktikontrollimine, allikakriitilisus, demagoogia jpm);
  • tutvub uute asjakohaste materjalidega, mida tundides või töös noortega kasutada.

 

Koolituse sisu on kokku pandud koos kogenud õpetajate ja meediapädevuse ekspertidega. Eesti Väitlusseltsi enda materjalidele lisaks kasutatakse koolitusprogrammis koostööpartnerite, sealhulgas Deutsche Welle loodud sisu. 

Koolitusprogramm sobib eriti hästi eesti keele kohustusliku kursuse “Meedia ja mõjutamine” õpetajatele, muu hulgas jagame suuniseid Väitlusseltsi poolt välja töötatud näidiskursusekava rakendamiseks, ent oodatud on ka teised huvilised.

Eesti Väitlusseltsil on aastatepikkune kogemus argumenteerimise, kriitilise mõtlemise ja meediapädevuse õpetamisel nii õpetajatele kui ka õpilastele. 

 

Praktilist

Pakume samasisulist koolitust kolmes eri regioonis: Tallinnas (venekeelne grupp), Pärnus ja Tartus. Vali endale sobivaim koolitusgrupp! 

Koolitused toimuvad:

Pärnus (23. oktoober 2024) eestikeelne, ühepäevane koolitus;
Tallinnas (1.-2. november 2024) venekeelne koolitus;
Tartus (13.-14. detsember 2024) eestikeelne koolitus.

Ühe koolituspäeva kestus on orienteeruvalt 6 akadeemilist tundi. 

 

Registreerumine toimub selles vormis kuni 11. oktoobrini 2024.

Küsimustega eestikeelsete koolituste kohta palume pöörduda aadressile aurelia@argument.ee ning venekeelse koolituse kohta saab küsida aadressilt anastassia@argument.ee

 

Kulude hüvitamine

Koolitusprogrammi läbiviimist toetab Deutsche Welle. Koolitus on osalejatele tasuta. Eesti Väitlusselts katab üritusega seonduvad transpordikulud ning tagab osalejatele toitlustuse ja vajadusel majutuse koolituse vältel.

Olete oodatud!

Venekeelset koolitust viib läbi Vladislav Lušin, kes on koolitaja ja moderaator Eesti Väitlusseltsi tütarettevõttes SpeakSmart OÜ. Ta on töötanud erinevatel positsioonidel haridusvaldkonnas üle viie aasta, viimati Laulasmaa Kooli direktori ametikohal ning tegelenud üle 15 aasta professionaalse väitlusega. Vladislav on lõpetanud Yorki ülikooli lingvistika erialal ning Tartu Ülikooli muutuste juhtimine ühiskonnas erialal.

Eestikeelsete koolituste koolitajad:

Eva Marta Sokk on koolitaja Eesti Väitlusseltsis ning väitlusõpetaja. Lisaks väitlusele on ta igapäevaselt ajalooõpetaja gümnaasiumis. Ta on tegelenud väitlemisega 10 aastat ning neist viimased kolm väitlust ka õpetanud. Eva Marta on lõpetanud Islandi Ülikooli International Studies in Education erialal.

Markus Laanoja on Eesti Väitlusseltsi koolitaja ja Arutleva Kooli programmijuht. Viimase nelja aasta jooksul on Markus viinud läbi koolitusi argumenteerimise ja meediapädevuse teemadel nii õpilastele kui ka õpetajatele. Oma teadmisi on Markus täiendanud eri koolitustel Eestis, Leedus ja Sloveenias.

Ostukorv
Meie veebilehe sirvimise jätkamisel nõustud selle kasutuskogemuse parandamiseks mõeldud küpsiste ja nende kasutamise tingimustega.
Alustage tippimist, et näha postitusi, mida otsite.